loader

VLAGA U STANU - uzroci nastajanja i način isušivanja

Blog >>

 

Najčešća oštećenja u stanu od prodora vode : pucanje cevi za dovod vode u uređaj ( mašina za sudove, mašina za veš, bojler..) curenje radijatora, pucanje cevi u kupatilu ili pogrešno povezan odvod mašine za pranje veša.  Ukoliko se to desi sve je odmah pod vodom.

VREMENSKE PRILIKE znaju da budu značajni uzročnici štete od vode: svi koji žive daleko od reka naizgled su zaštic´eni od poplava. Samo naizgled. Pored  štete od grada, jakih oluja i poplava, jaka kiša je sve više uzrok velikih šteta od vode. Poplavljen podrum je noćna mora za vlasnike kuća posle obilnih kiša. Pored poplava, jaki pljuskovi, neispravni ili nedostajući povratni zatvarači znaju da naprave veliku štetu na objektu. Kao i podzemne vode koje prodiru kroz zidove podruma najčešći su uzročnici oštećenja od vode. Profesionalni isušivači vlage i radnici WINWELL-a su tu da adekvatnim savetima i  reše problem.

NOVOGRADNJA - Isušivanje/sušenje  novih stanova i zgrada: Vreme izgradnje i adaptacije postaje sve kraće i kraće. Stambeni objekti u kojima je se javlja zaostala vlaga vrlo je teško, čak i nemoguće prirodno isušiti. Zbog uštede energije, spoljne fasade obložene su visokokvalitetnim izolacionim sistemima kako bi se kasnije uštedeli troškovi grejanja. Na taj način se sprečava transport vodene pare iz objekta. U tim slučajevima  se u prostorijama mogu predvideti/pojaviti oštećenja (buđ, fleke na zidu, devastacija maltera ... ). Ta oštećenja mogu postati vidljiva odmah ili posle nekog vremena bez isušivanja. To se može rešiti - sanirati  sveobuhvatnim isušivanjem prostora profesionalnim mašinama velikog kapaciteta koje WINWELL poseduje. .

Šteta prouzrokovana gašenjem požara: oštećenje vodom mogu  nastati prilokom gašenja požara u stanovima i kućama  i prekomernom upotrebom vode za gašenje kod požara u objektima. Ukoliko oštećenja od požara nisu velika treba prostor isušiti kako bi što pre bio vraćen u prvobitnu funkciju.

Koji god problem da se javi mi  imamo pravo rešenje za Vas. Zahvaljujući našem dugogodišnjem iskustvu i velikom specijalističkom znanju, WINWELL je vaš savršeni partner za  saniranje oštećenja nastalih poplavama i izlivanjem vode kao  i sušenje novih objekata i zgrada.

26.10.2020

Da li u dnevnoj sobi, spavaćoj sobi  ili na gradilištu, visoka vlažnost u vazduhu je gotovo uvek povezana sa formiranjem kondenzacije. Vodena para sadržana u vazduhu kondenzuje na hladnim površinama i stvara se neželjena kondenzacija, koji može da dovede do neposredne štete u vašoj okolini. Korozija i rast plesni su najčešće posledice. Štetu ne trpe samo materijali i kućni zidovi, već se stvara veliki zdravstveni rizik za vas i one oko vas.
Da li želite da se spreči formiranje kondenzacije i njene negativne efekte na ljude i životnu sredinu, upotreba Isušivača je od suštinskog značaja. Samo Isušivač vlage će vam pomoći da brzo, efikasno  i dugotrajno odstranite višak vlage iz vaše okoline. Smanjiti vlažnost vazduha na razuman i adekvatan nivo  je preduslov za udobnu i zdravu životnu sredinu .


Kao privremeno ili stalno rešenje za vaše probleme sa vlagom u građevinarstvu, industriji, privredi, u kancelariji, stanu ili u ostavi - WINWELL može ponuditi različite kapacitete profesionalnih mašina za isušivanje vlage i pronaći optimalno rešenje za vaše probleme.

1. Primena profesionalnih mašina za isušivanje vlage u GRAĐEVINARSTVU :

- Ubrzano sušenje kod izgradnje novih zgrada (malterisani zidovi, cementne košuljice i dr.)
- Sušenje nakon poplava i oštećenja vodom (poplave - havarije)
- Sušenje soba nakon konverzije ili promene namene (adaptacije)
- Sušenje vazduha za privremene procese za skladištenje i sušenje.
- Regulacija relativne vlažnost kod postavljanja softificirane opeme.

Suv vazduh je fenomen labaratorije. Atmosferski vazduh će uvek sadržati vlagu, često u količinama koje sprečavaju prirodnu ventilaciju da obezbedi efektivni odgovor na sušenje objekata.

Ovi problemi mogu da se zamaskiraju korišćenjem toplote ili ventilacije (kada su vremenski uslovi povremeno pogodni), ali su nepredvidivi, spori i potencijalno energetski neefikasni.

Isušivači prostora (mašine za vlagu ili mašinsko isušivanje) su jedini način pozitivnog uklanjanja vlage na kontrolisani, efikasan način iz prostora, a pri brzini koja može biti diktirana da odgovara potrebama.

Upotrebom  građevinskih isušivača – odvlaživača može se postići ubrzanje sušenja vlažnih procesa, kao što su betonski podovi (cementne košiljice) i gips, ne samo da bi se omogućilo da se građevinski radovi brže nastave, već i kao način koji obezbeđuje sušenje koje neće podsticati pucanja i distorzije. Dalje, betonski podovi upotrebom građevinskih isušivača – odvlaživača će uvek dovesti do odgovarajućeg (potrebnog) nivoa vlage. 



« Nazad
  • Telefon:

  • + 381 (0) 11 3822 027

  • + 381 (0) 63 524 099

  • + 381 (0) 63 8334 772

  • Adresa:

  • Partizanska 1v

  • Beograd, Srbija