loader

Vlaga i pojava buđi na zidovima i drugim mestima u stanu?

Blog >>

Pojava buđi u stnu - glavni uzročnik je VLAGA. Pojava buđi u vašem domu uzročnik - povećana koncentracija vlage i vlažnog vazduha. VLAGU U STANU možete očekivati u kupatilu (kupanje, sušenje veša, rad mašina za pranje i sušenje veša itd), kuhinji (kuvanje, pranje sudova itd), potkrovlju (sušenje veša u prostoru, boravak ljudi izdisanje, loša izolacija itd) , ali i svim sobama i prostorijama koje se ne provetravaju dovoljno,pa u njima dolazi do kondenzacije vlage.
U početku neprimetna VLAGA se javlja se na mestima gde je topao vazduh. Kada se ohladi, na prozorima možete videti kondenzaciju na staklenim površinama, ali i u ćoškovima, gde se buđ javlja na početku. Loše provetravanje i provetravanje kada je napolju velika vlažnost, dotrajala izolacija i hidroizolacija, pucanje vodovodnih cevi, havarije ostalih instalacija (grejanje itd.) i oštećenje krova jedni su od najčešćih krivaca za prodor vlage u stan.
U svakoj sobi javlja se manje ili više kondenzacije, što je posledica svakodnevnog života: zalivanja biljaka, sušenja veša, kuvanja, a na kraju i disanja! Optimalna vlagau stanu iznosi od 45 do najviše 60 odsto, a višak možete regulisati redovnim provetravanjem. Ukoliko je vlaga i dalje u Vašem stanu potrebno je pristupiti ISUŠIVANJU VLAGE profesinalnim mašinama za isušivanje vlage. Po završetku procesa isušivanja može se pristupiti procesima regulacije relativne vlažnosti u stanu ( apsorberi vlage raznih proizvođača, posuda u koju treba sipati određenu količinu soli itd. Do malih kućnih aparata za isušivanje vlage kapaciteta do 200m3/h )

Kako da se isuši prostor – kako eliminisati vlagu ?

Najbolji način za uklanjanje viška vode iz vazduha je korišćenje sušara za vazduh – isušivače – mašine za vlagu. Isušivanjem vazduha obara se relativna vlažnost vazduha u prostoru , samim tim i povlači se vlaga iz svih materijala koji su pod dejstvom tog suvog vazduha. Detaljne informacije o različitim metodama sušenja možete dobiti od naših stručnjaka koji će Vam pomoći da na najlakši i najbrži način svoj prostor učinite adekvatnim za boravak u njemu. Prezentovaće Vam i mnoge metode sušenja.

Šta učiniti kako bi se isušivanje učinilo efikasnijim?

Efikasnost sušenja tj isušivanja može se povećati postavljanjem adekvatnog isušivača u centar prostora koji se isušuje, primeniti upustva data od strane stručnih lica, smanjiti u što većoj meri priliv vlažnog vazduha, ukoliko ste u mogućnosti uključiti u proces isušivanja i podne ventilatore. Prerađeni vazduh bi trebao da  slobodno kruži po prostoriji i da dosegne do svih zidova. Više informacija o pravilnom radu možete pronaći na www.winwell.co.rs,  u delu o  mašinama za isušivanje vlage – razvlaživačima – isušivačima .

Zašto mašina za vlagu - odvlaživač  - isušivač vlge - dehumidifier toliko kondenzuje?

Efikasnost kondenzacionog dehumidifera (isušivača vlage, mašine za vlagu, sušare za vazduh) zavisi od parametara vazduha koji obrađuje. Pad temperature smanjuje efikasnost sistema za hlađenje vazduha. To rezultuje  manjim količinama kondenzovane vode. Na efikasnost može uticati i prljav vazdušni filter ili izmjenjivač toplote. Adekvatno održavanje odvlaživača takođe je važno.

Kako najbolje odabrati odvlaživač – isušivač – mašinu za vlagu ?

Najbolji, mada najkomplikovaniji način izbora uređaja za sušenje, je računanje dobijanja vlažnosti, što omogućava određivanje potrebne efikasnosti sušenja. Isušivač se takođe može odabrati na osnovu grafikona koji prikazuju karakteristike rada odvaživača – isušivača – sušara – mašina za vlagu. Ako znate temperaturu i vlažnost vazduha u prostoriji u kojoj se mašina koristi, možete lakše izabrati pravu efikasnost tj potrebnu mašinu za vlagu. Na sajtu www.winwell.co.rs  su opisane i druge metode izbora uređaja za sušenje kako bi svi mogli da izaberu sušač ili ti odvlaživač.

Gde da stavim moju isušivač – odvlaživač – sušač – mašinu za vlagu ?

Najbolje mesto za postavljanje kondezatorskih sušara je centar sobe.



« Nazad
  • Telefon:

  • + 381 (0) 11 3822 027

  • + 381 (0) 63 524 099

  • + 381 (0) 63 8334 772

  • Adresa:

  • Partizanska 1v

  • Beograd, Srbija